בית המשפט בחיפה | צילום ארכיון: חדשות חיפה והקריות

הכתובת הראשונה בתביעת אובדן כושר עבודה: מהו תפקידו של הרופא התעסוקתי?

תוכן שיווקי / כל עובד במדינת ישראל צריך שתהיה לו פנסיה, כאשר בכל חודש נדרש להפקיד כספים. מדובר בחובה שנכנסה לתוקף במסגרת של חוק, כאשר למעשה כל עובד במדינת ישראל צריך להיות מבוטח ברכיב של אובדן כושר עבודה


בית המשפט בחיפה | צילום ארכיון: חדשות חיפה והקריות
21

אובדן כושר עבודה הוא למעשה רכיב המתייחס לאובדן היכולת לעבוד באופן זמני או קבוע באותו מקום עבודה או במקום אחר, בעקבות סיבה בריאותית, כאשר כל עובד זכאי לתבוע את המשכורת שמבוטחת במסגרת פוליסה למשך כל תקופת הזמן שבו נקבע כושר עבודה זמני או קבוע. יחד עם זאת, בשביל לממש את הפוליסה ולהוביל למיצוי זכויות, צריך להכיר את תפקידו של הרופא התעסוקתי. מהו תפקיד ומדוע הוא מהווה את הכתובת הראשונה בדרך לתביעה? להלן הפרטים.

רופא תעסוקתי – חוות דעת קריטי לטובת הגשה של תביעה

על מנת להגיש תביעה לביטוח הלאומי כמו גם לחברת הביטוח, נדרש להנפיק מסמכים אשר מוכיחים כי אתם אינכם יכולים להמשיך בעבודה, בעקבות מצב בריאותי שנוצר על רקע של מחלה, תאונה ועוד.
מי צריך רופא תעסוקתי ? ובכן, כל עובד או עובדת במדינת ישראל אשר מעוניינים להגיש תביעה נדרשים לפנות לחוות דעת רפואית, וזאת מתוך מטרה לקבל חוות דעת אשר מוכיחה כי אין יכולת להמשיך באותה עבודה למשך תקופת זמן זמנית או קבועה. מדובר ברופא אליו פונים אחרי שחל שינוי במצב הרפואי, ובעקבות אותו שינוי לא ניתן לחזור לעבודה שבה עבדתם קודם לכן. כאשר חל שינוי כזה שמשפיע על היכולת לעבוד או לחזור למקום העבודה, נדרש לגשת לרופא תעסוקתי שתפקידו הוא לבדוק את התיק הרפואי, את תוצאות הבדיקות ואת אופי העבודה. לאחר קבלת תמונה כללית של התפקיד והתנאים בעבודה, אותו רופא הוא בעל סמכות להחליט האם אפשר לחזור ולעבור תחת מגבלות מסוימות, כמו מגבלה בשעות העבודה.

כאשר חל שינוי משמעותי במצב הרפואי, הכתובת הראשונה אליה אתם צריכים לפנות הוא רופא תעסוקתי. מדובר ברופא שמחויב לכללי האתיקה הרפואיים, כאשר פנייה לרופא תעסוקתי מתבצעת בדיוק כמו במקרה שבו אתם נדרשים למשל לקבל הפניה לרופא משפחה. כל מה שצריך לעשות הוא להתקשר למוקד שירות הלקוחות של הקופה ולהזמין תור אצל רופא תעסוקתי. רצוי לתאם את התור בהקדם האפשרי, כל זאת מתוך מטרה להימנע מעיכוב בזמנים שעשוי גם להוביל לדחייה של התביעה.

לא רק בשביל הגשת תביעה – אלא גם הגשת ערר

במקרה של אובדן כושר עבודה , ההתמודדות מול מוסדות מול הביטוח הלאומי כמו גם חברות הביטוח עשויה להיות מורכבת למדי, בייחוד בגלל ההתייצבות בוועדה הרפואית אשר עשויה לדחות את התביעה באופן זמני או על הסף. במקרה שהתביעה שלכם נדחתה, ניתן לפנות לרופא תעסוקתי לטובת מתן של חוות דעת נוספת. חוות דעתו של הרופא התעסוקתי היא בעלת משקל משמעותי, ועל כן מדובר בדמות בעל סמכות, ובשל כך תפקידו אינו מסתכם רק במתן של חוות דעת רפואית עוד טרם הגשת התביעה, אלא גם במסגרת של הגשת ערעור בנוגע להחלטות הוועדה.

לסיכום
תפקידו של רופא תעסוקתי הוא לקבוע האם עובד יכול לשוב למסגרת עבודתו על רקע של מצב רפואי, ובמידה וכן באילו תנאים. בחלק מהמקרים ובהתאם לסקירה הרפואית עשוי הרופא לקבוע אובדן כושר עבודה מלא המזכה בקצבה, ועל כן תפקידו הוא בעל משמעות בכל הקשור הגשה להגשה של תביעה בגין אובדן כושר באופן זמני או קבוע, בעבור כל עובד או עובדת במדינת ישראל אשר צריכים לפנות אליו, כבר עם תחילת התהליך. 


עוד בחדשות תל אביב

  • TlvNews תוכן שיווקי |
  • 24/04/2024
בית ספר לגלישה מאליבו בתל אביב
נגישות